Οι άνθρωποι που πέθαναν…

…σε εργατικό δυστύχημα, από επαγγελματικές ασθένειες, δεν μπορούν να έρθουν πίσω. Δεν έχει κανένας την δύναμη (και πιθανώς να μην αποκτήσουμε ποτέ αυτή τη δύναμη) να τους φέρει πίσω στη ζωή. Μπορούμε όμως να αποτρέψουμε τον θάνατο άλλων αθώων, που για να ζήσουν πεθαίνουν με μαθηματική ακρίβεια. Για τον καπιταλισμό τα εκατομμύρια κερδών αξίζουν πολύ περισσότερο από εκατοντάδες νεκρών.
Όχι άλλοι θάνατοι στον βωμό του κέρδους! Οργανώσου στο σωματείου σου. Οργανώσου με το ΠΑΜΕ. Πάλεψε για λαϊκή εξουσία-λαϊκή οικονομία! Για να ορίζεις εσύ τη ζωή σου. Για να μην ορίζουν τη ζωή σου τα κέρδη του κεφαλαίου.

ΥΓ: Με αφορμή το “Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα” που παρακολούθησα στο τέλος του.

2 Comments

  • Ερυθρός
    February 15, 2008 - 7:06 am | Permalink

    Έχεις κουράγιο και βλέπεις τις εκπομπές του Κούλογλου; εγώ δεν την παλεύω πιά. Και καλή να είναι η εκπομπή, ξέροντας τί ρόλο παίζει ο τύπος, δεν αντέχω να κάτσω να τη δω.
    Με τον αποχαρακτηιρισμό των βαρέων και ανθυγιεινών που πάνε να περάσουν, τα θύματα της εργατικής τάξης θα αυξηθούν. Χρειάζεται ΤΩΡΑ σκληρός συνδικαλιστικός αγώνας που πρέπει να συνδεθεί με το αίτημα της πολιτικής αλλά και κοινωνικής αλλαγής. Δηλαδή, να ανοίξει ακόμα περισσότερο το ζήτημα της επαναστατικής αλλαγής της κοινωνίας και η ανάγκη για το πέρασμα στον σοσιαλισμό. Να ακουστεί δυνατό αυτό το “δικτατορία του προλεταριάτου” και να αρχίζουν να κροταλίζουν τα γόνατα των εχθρών.

  • macgiorgosgr
    February 15, 2008 - 7:29 am | Permalink

    Δεν τις βλέπω. Την πέτυχα στο τέλος της καθώς γύριζα από οινοποσία και μου τράβηξε το ενδιαφέρον.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.