30 χρόνια κι ακόμα;

Ακόμα δεν έχεις καταλάβει λοιπόν, αναγνώστη μου ότι Νέα Δημοκρατορία και Πανελλήνικο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα σε κοροϊδεύουν, σε δουλεύουν ψιλό γαζί; Α, το ξέρεις, αλλά τί να κάνεις, λες, αφού γουστάρεις να είσαι με το κόμμα εξουσίας, αυτό “που κέρδισε”. Και πήγες για μπάνιο και τους έκανες τη μούρη κρέας. Και ψήφισες Οικολόγους για να σώσεις τα δάση και να στηρίξεις την ίδια ευρωπαϊκή αντιλαϊκή πολιτική.

Ρε άχρηστε λαέ αυτής της γαμωχώρας, γιατί δεν μπορείς να βάλεις μυαλό; Πρόβατο σε θέλουν, πρόβατο είσαι. Πήρωσες και πληρώνεις τη δική σου ψήφο και δεν το καταλαβαίνεις κιόλας. Μέσα στο σωματείο μπορεί να ψηφίζεις τον “Κουκουέ” που κοιτάει το δικό σου συμφέρον και βρίσκεται μπροστά, αλλά στις εκλογές “θα διορίσει το γιο σου”. Κι αν δεν έχει σωματείο και παλεύεις μόνος σου, φοβισμένος, με μόνη έγνοια να έχεις κι αύριο δουλειά, τί κάνεις; Απλά τους μουτζώνεις και δεν ψηφίζεις, γιατί “όλοι τα ίδια είναι” και πας για μπάνιο “για να καταγραφεί η αποχή ως αποδοκιμασία”. Ή ψηφίζεις Οικοάλογους Πρασινα-ανθρωπάκια για να “βγει κάτι νέο”, “γιατί κινδυνεύει το περιβάλλον”.

Κι όταν σου πουν να ψηφίσεις ΚΚΕ, ή αντιδράς γιατί σε έχουν παραμυθιάσει ότι “ο κουμουνισμός απέτυχε”, ή γιατί “είναι καλή θεωρία αλλά στην πράξη χωλαίνει”, ή “αν βγει το ΚΚΕ θα μας πάρει το μαγαζί και το χωράφι μας” και άλλα τέτοια γλαφυρά κι όμορφα.

Καλά έλεγε ο Λεβέντης. Ζώα.

Ο Καρατζαφέρης παραμυθιάζει τον κόσμο, λαϊκίζει, λέει ψέμματα, άλλα από δω κι άλλα από κει. Έχει γεμίσει κι ο κόσμος με μετανάστες που τους έδιωξε ο ιμπεριαλισμός από τις χώρες τους, ορίστε, δένει το γλυκό. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα γιατί δενόμαστε πιο γερά στο άρμα της “ευρωπαϊκής προοπτικής”, όχι γιατί “γεμίσαμε ξένους”. Βέβαια, οι ξένοι είναι δίπλα σου, τους βλέπεις, η “ευρωπαϊκή προοπτική” κι οι Βρυξέλλες είναι αόρατες και πού να τους ρίξεις ευθύνες;

Συνασπισμός Ριζοπλαστικής Αριστερότητας, ο οπορτουνισμός! Κι έτσι και γιουβέτσι, να ρίξουμε την παραμύθα ότι μπορεί να γίνει καλή η Ευρωπαϊκή Ένωση των κεφαλαιοκρατών, ψηφίζουμε τα ευρωπαϊκά και ντόπια αντιλαϊκά νομοσχέδια, στηρίζουμε τις αποφάσεις του χρήματος και μέσα στη Βουλή και έξω (λέγε με ΓΣΕΕ) και μετά κλαίμε γιατί ήταν κακά και δεν ξέραμε τί κάναμε τότε. Θέλουμε να γίνουμε και πιο δυνατοί για να γίνουμε κι εμείς κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Όσοι βιάζονται και δεν μπορούν να περιμένουν, γίνονται ΠΑΣΟΚ κατευθείαν για να γίνουν και κυβέρνηση αμέσως.

Κάτι γκρουπούσκουλα του τύπου ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΥΑ και ΠΑΣΕΚ και τέτοια δεν τα σχολιάζω καν.

Ωραίο εκλογικό αποτέλεσμα. Ρε φάτε χώμα ρε! Ευτυχώς όμως, υπάρχουν και άνθρωποι που ακόμα σκέφτονται. Σκέφτονται, βλέπουν και κρίνουν και τους τιμωρούν. Τιμωρία σημαίνει ένα πράγμα. Αρχίζει από Κάπα και τελειώνει σε Έψιλον, κι έχει ακόμα ένα Κάπα και έχει τρία γράμματα. Με σταθερή γραμμή. Με συγκεκριμένη πρόταση εξουσίας. Αφήνω τον αναγνώστη μου να βγάλει τα συμπεράσματά του μόνος του.

3 Comments

  • Lollipop
    June 7, 2009 - 7:42 pm | Permalink

    Get Over it, και μην κλαψουρίζεις..
    Τι τα ρίχνεις στο λαό? Αν δεν σε στηρίζει, μπορεί να φταίει ο καπιταλισμός και ο “πόλεμος” που δέχεσαι, αλλά έχεις κι εσύ ένα μερίδιο ευθύνης. Κι αν σε τέτοιους καιρούς δεν καταφέρνεις να πείσεις παραπάνω, μην τα ρίχνεις στον κόσμο.
    Εσύ προσωπικά, γιατί το κόμμα σου ξέρει να κάνει καλύτερη κριτική από εσένα, ευτυχώς…

  • June 7, 2009 - 8:20 pm | Permalink

    Κλαψουρίζω; Καθόλου, τουναντίον. Οργή εκφράζω γιατί απλά δεν βλέπει ο κόσμος το αυτονόητο. Υποκειμενικά πάντα. Το μπλογκ είναι άλλωστε προσωπική υπόθεση και δεν σκοπεύω να το αλλάξω.
    Να πείσω παραπάνω; Μα, αυτό γίνεται ούτως ή άλλως, κάνεις λάθος. Τα ποσοστά είναι συνεχώς ανοδικά, κι αυτό φυσικά είναι ελπιδοφόρο, άλλωστε έτσι καταλήγω, “ευτυχώς”. Δεν περιμένω να αλλάξουν οι συνειδήσεις μέσα από τα μπλογκ, όμως μπορούν να βοηθήσουν σε έναν ευρύτερο προβληματισμό. Τώρα, αν εγώ δεν καταφέρνω να πείσω προσωπικά, well, that’s life.

  • June 8, 2009 - 6:03 pm | Permalink

    Μια συμβουλή, αν μου επιτρέπεις !

    Την δίκαιη οργή σου, κάντην καθημερινό αγώνα, να μπορέσουμε να πείσουμε περισσότερο κόσμο που αυτή τη στιγμή δεν θέλει να πειστεί !
    (ίσως και με το δίκιο του … η πλύση εγκεφάλου που δέχεται είναι απερίγραπτη)

    Γεια και χαρά !

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.