Το πρόβλημα των παραγωγών!

Παρακολούθησα κι εγώ ειδήσεις. Έλεγε για τους παραγωγούς γάκτος, που κινητοποιούνται. Εκτός αυτού λέει, απειλούν να κατέβουν με τα ζώα τους στην Αθήνα (α ρε Αθηνοκεντρικό κράτος) και μιλούν λέει για τα καρτέλ του γάλακτος, που οι ίδιοι πουλάνε το γάλα 0,40€ και το αγοράζουμε εμείς 1.40. Τέλος πάντων, δεν είναι 0,40, κάπου στο 0,35 πρέπει να είναι, αλλά ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη, πες ότι έγινε ένα στατιστικό παιχνίδι. Αλλά, για να καταλάβω, το πρόβλημα των παραγωγών είναι η κερδοσκοπία των εμπόρων; Δηλαδή αν πουλούσαν 40 λεπτά και έφτανε στην αγορά 60 λεπτά, θα ήταν ευχαριστημένοι οι παραγωγοί; Πάλι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν, πάλι τα φάρμακα και οι τροφές των ζωντανών θα ήταν υπέρογκα, πάλι οι συντάξεις τους θα ήταν ψίχουλα, πάλι θα τους πνίγανε τα δάνεια, πάλι θα τους ξεκλήριζε η ΚΑΠ που ευαγγελίζονται τα άλλα κόμματα. Ο κτηνοτρόφος, ο αγρότης, αναγνώστη μου, δεν έχει ούτε ωράριο, ούτε μισθωτός είναι. Άντε βγες εσύ λοιπόν να σε τρώει το κρύο, ο ήλιος, η χωματίλα, η σβουνιά και να βλέπεις τον κόπο σου να πουλιέται λες και είναι DVD+R δισκάκι.

Το πρόβλημα του κτηνοτρόφου δεν είναι η κερδοσκοπία. Λένε όλοι για την Γερμανία, τί φτηνό που είναι το γάλα. Ίδιες τιμές έχουν κι εκεί οι αγρότες, ξέρετε, γι’ αυτό και θησαυρίζουν οι βιομηχανίες κι όχι τα αγροκτήματα. Το πρόβλημα του κτηνοτρόφου είναι η χαμηλή τιμή που εξαναγκάζεται να πουλήσει.

ΠΑΣΥ και ΠΑΜΕ. Χέρι-χέρι πάμε. Η ίδια πολιτική τους χτυπάει και τους αγροτοκτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους. Με τον ίδιο τρόπο θα τους χτυπήσουμε. Οργάνωση κι αγώνας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.