Και για σένα απεργώ ρε γαμημένε!

Φάτε ένα ΜΑΛΑΚΑ!

Ναι ρε, είσαι μαλάκας. Είσαι ένα ξεπουλημένο αρχίδι. Τον γαμάνε και του αρέσει. Είσαι ξεσκισμένος. Απεργώ ρε μπάσταρδε σημαίνει χάνω το μεροκάματο όχι γιατί γουστάρω να βλέπω τα χυμένα μούτρα σου να με βρίζουν, αλλά γιατί τρώω την αδικία στο πετσί μου και δεν έχω τίποτα άλλο να κάνω για να διεκδικήσω αυτά που μου ανήκουν.

Μπορώ και βλέπω τον τύπο στον καθρέφτη στα μάτια. Θυμήσου το αυτό όταν σε πετάξουν στον δρόμο χωρίς δουλιά, παλιομπινέ. Ή όταν θα σε ρωτήσουν για να ρουφιανέψεις τον συνάδελφο που δεν “παράγει”, ξεκωλιάρη.

Όταν σημάδευε τον Τσε Γκεβάρα γάλλο αντιφασίστα πριν του φυτέψει την σφαίρα, αυτός του είπε “και για σένα πεθαίνω ηλίθιε!”. Εγώ λοιπόν λέω αυτό: “Και για σένα απεργώ ρε γαμημένε!”

6 Comments

  • eriol
    March 19, 2008 - 11:21 pm | Permalink

    Σε πάω γιατί όχι μόνο συμφωνώ, αλλά και επειδή έχεις το θάρος να τα πεις όλα αυτα ενυπόγραφα.

    Ο papo είναι οκ όσων αφορά τεχνικά σχόλια και συμβουλές, αλλά έχει πάει τόσο δεξιά που μπορεί να πει κανείς πως βλέπει την αριστερά από πίσω.

    Δεν μπορείς να τα ισοπεδώνεις όλα μόνο και μόνο επειδή για κάποιες μέρες πρέπει να πάρεις το αμάξι σου να πας στη δουλεία ή να μεταθέσεις κάποια πράγματα 1 εβδομάδα μετά.

  • Άπατρις
    March 20, 2008 - 11:38 am | Permalink

    Μην την ψάχνεις. Ο τύπος είναι η ενσάρκωση του μικροαστισμού.

    ΥΓ
    Καλό θα ήταν να επιτρέψεις σχόλια με όνομα και URL ή openID. Όπως είναι τώρα πρέπει ο άλλος να έχει google account για να σχολιάσει

  • Paris Apostolopoulos
    March 21, 2008 - 7:43 am | Permalink

    έλα μεγάλε – τώρα παρατήρησα το link άκι απο τα stats .

    συνεχήσε no prob εξάλλου this is blogging!

    πάντως σου πάει το λαικο του Ξανθοπουλου…και του κατατρεγμένου..

    τώρα αισθάνομαι καλυτερα που υπαρχουν επαναστάτες σαν και σένα!

    με σεβασμό ο ΜΑΛΑΚΑΣ του link χα χα χα χα!

    καλα να περνας!

  • macgiorgosgr
    March 21, 2008 - 3:16 pm | Permalink

    Ο μόνος λόγος που δημοσίευσα το -κατά τα άλλα ανούσιο- σχόλιό σου είναι γιατί είσαι το θέμα του ποστ, άρα και άμεσα εμπλεκόμενος και δικαιούχος μιας απάντησης.
    Παρ’όλ’ αυτά, αποδεικνύεις ότι είσαι ένας φορέας της κυρίαρχης ιδεολογίας, ότι δεν έχεις δική σου σκέψη. Διαφορετικά, θα έβλεπα έστω και μια άμυνα.

    Ξαναδιάβασε τη μία παράγραφο του ποστ που είναι ελαφρώς πιο αναλυτική. Στο ξαναγράφω κι εδώ: όταν σε πετάξουν στο δρόμο χωρίς δουλιά, ή σου ζητήσουν να ρουφιανέψεις…. Θα τα βρεις μπροστά σου, σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια.

    Αν νομίζεις ότι είσαι υπεράνω της κοινωνίας, ότι είσαι ο γαμάω, ο υπεράνθρωπος, ότι τα προβλήματα των άλλων εργαζόμενων δεν σε αγγίζουν, τότε ναι, είσαι ο ΜΑΛΑΚΑΣ της υπόθεσης. Κι αν δεν το διαπιστώνεις τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν θα το διαπιστώσεις ποτέ. Κι όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.

  • Paris Apostolopoulos
    March 22, 2008 - 3:25 am | Permalink

    εχουμε διαφορετικη αντίληψη για την αγορά εργασίας αγαπητέ! Σε εχει καταβάλει μια υπερμετρη κατωτερότητα για το άτομο σου οσο αναφορά τα εργασιακά σου – έχεις επιλέξει να βάλεις τον ευατό σου απο τώρα στο ρόλο του θύματος – νιώθεις ότι επαναστατείς μπροστά σε μια εικονική κατάσταση.

    Ρεαλιστικα λοιπόν , θα πρέπει να σου πω ότι εχω μάθει να ζω και να ελεγχω αυτο που εσυ φοβάσαι -το να με πετάξουν! ειναι μέρος του παιχνιδιου – μιας πραγματικότητας παγκόσμιας!

    φροντιζω να μην με πετάξουν – φροντίζω να διατηρώ την αξιοπρέπεια μου και να κάνω πάντα το καλύτερο!

    σε μια ελλάδα όμως που ο μέσος έλληνας εχει αποδεδειγμένα όνειρο να γινει δημοσιος υπάλληλος…ειναι πολυ λογικό να υπάρχουν και απόψεις σαν την δική σου – αδελφίστικη αν μου επιτρέπεις. Στο τέλος της ημέρας επικρατουν τα μαθηματικα δεν πα να βάλεις το T-Shirt με τον Che και να πάς στην κλαδικη του ΚΚΕ…το ταμείο είναι μείον..και πολλά πρέπει να αλλάξουν!

    κανε την επανασταση σου λοιπον ..και κρατα γερά γιατι μαζί θα πάρουμε σύνταξη…κουράγιο..ελπίζω να την παλέψεις!!!

    Για την ωρα πάντως δεν ρουφιανεύω – ίσα ισα προσπαθώ να φέρω νέους συναδέλφους στην δουλειά – μέρος της διαδικτυακής μου δραστηριότητας εχει να κάνε με αυτό!

    απ’οτι βλέπω απο το profile σου ειναι άνθρωπος των τεχνών – ε..μπορώ να δικαιολογήσω τις απόψεις σου..

    οσο για τις βρισιές στα @@ μου..no harm done, τουλάχιστον εσυ ειχε τα @@ να με βρίσεις επώνυμα.. το οποιο το βρίσκω αρκετά decent!

    άντε στα όπλα συντροφε!
    μου χα χα χα χα!

    α ναι σου πω το comment moderation its gay πρεπει να το παραδεχτείς!

  • macgiorgosgr
    March 22, 2008 - 4:44 am | Permalink

    Η διαφορά στην “αντίληψη της αγοράς εργασίας” δεν υπαγορεύει το να απαξιώσεις, να τσουβαλιάσεις και να βρίσεις όλους τους απεργούς. Το να αγνοείς τους νόμους της αγοράς που επικαλείσαι (γιατί πραγματικά τους αγνοείς) και το οποίο απλά σε καθιστά αφελή, δεν σου δίνει το δικαίωμα να προκαλέσεις την οργή του ανθρώπου που χάνει το μεροκάματό του. Δεν σου δίνει το δικαίωμα να στρέψεις τον έναν εργαζόμενο ενάντια στον άλλο. Γιατί; Διότι η απεργία είναι συνταγματικό δικαίωμα, είναι ο μόνος τρόπος διεκδίκησης. Το λοιπόν διαθέτει χαρακτηριστικά φασιστικής νοοτροπίας η αντιμετώπιση αυτή.
    Gay δεν είναι το comment moderation. Εννοείται ότι όχι μόνο αδελφίστικη δεν είναι, αλλά θέλει και ένα καντάρι αρχίδια να μιλάς για αλλαγή πολιτικοοικονομικού συστήματος. Η διαστρέβλωση είναι στοιχείο της κυρίαρχης ιδεολογίας και αποδεικνύεις ότι είσαι όργανό της ξανά, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Άλλο πράγμα ο δημόσιος υπάλληλος, ο «κρατισμός» για τον οποίο γράφεις και μιλάς, κι άλλο η αλλαγή εξουσίας, ο σοσιαλισμός. Gay παρ’όλ’αυτά είναι το σχόλιο -παρμένο από την γνωστή φάρσα φαντάζομαι- “Μόνο αυτό, τέλος” που είχες στο επίμαχο ποστ. Για κάνε μια αναθεώρηση… Gay είναι να είσαι νέος και να κουβαλάς μια αντίληψη γεροντίστικη, συμβιβασμένη, συντηρητική.

    …κι ένα τελευταίο…. “για την ώρα πάντως δεν ρουφιανεύω”… Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχεις κανένα ηθικό φραγμό στο να το κάνεις. Άρα λοιπόν, το ποστ μου επαληθεύεται.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.