Κοιμήθηκε ο Μακαριώτατος

…ή όπως θα το πουν πολλοί λαϊκοί άνθρωποι στις συζητήσεις τους αυτές τις μέρες, “ψόφησε ο τραγόπαπας”.
Μας είχαν πρήξει τα ούμπαλα με τον Ζαχόπουλο, τώρα θα μας πρήξουν τα ούμπαλα με τη ζωή του Χριστόδουλου, πότε χειροτονήθηκε, πότε έγινε μητροπολίτης, πότε το ένα, πότε το άλλο, μέχρι να τον θάψουνε, δλδ. σε τρεις μέρες. Διότι ο Ιησούς λέει αναστήθηκε την τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς, οπότε οτιδήποτε έχει σχέση με θάνατο πρέπει να σχετίζεται με τριήμερα, μήπως και πείσουμε τον λαουτζίκο ότι σχετίζονται τα δύο πρόσωπα. Για το διάβασμα που έριχνε την περίοδο της χούντας, μπορεί και να μην πούνε, καθώς η εκκλησία δεν θέλει και πολύ μορφωμένους ανθρώπους. Όσο πιο αμόρφωτος, τόσο πιο εύκολα πιστεύεις τα παραμυθάκια.
Μετά θα αρχίσουμε τα της διαδοχής, ποιος είναι καλύτερος να γίνει αρχιεπίσκοπος στη θέση του αρχιεπισκόπου, ποιανού το σκήπτρο βγάζει λέιζερ και η μίτρα έχει ηλεκτρομαγνητική ασπίδα, ποιος την έχει μεγαλύτερη, την μητρόπολή του, βλάσφημοι, και άλλα πολλά ενδιαφέροντα που μπορούν να αλλάξουν ριζικά την ζωή μας εφεξής.
ΟΚ, το 330 που μετακινήθηκε η πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και πήγε στο Βυζάντιο, ο αυτοκράτορας ήταν και Ποντίφικας και αρχηγός του στρατού και έκανε ό,τι γούσταρε. Γιατί όμως θα πρέπει όταν πεθαίνει σήμερα ένας παπάς, να κηδεύεται με τιμές αρχηγού διαγαλαξιακής συνομοσπονδίας;
Οι συνασπισμένοι θα μας τα κάνουν τσουρέκια να βγαίνουν και να λένε για διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους. Άμα συγκυβερνήσουν θα έχουν το άλλοθι ότι οι άλλοι δεν θα θέλουν χωρισμό, οπότε και δεν μπορούν να πάρουν διαζύγιο. Έτσι έχουν μάθει άλλωστε, ευκαιριακά και όπου φυσάει ο άνεμος.
Τελικά, η εκκλησία σχετίζεται με την πολιτική ζωή; Βγαίνει ο Χριστόδουλος και λέει ότι δεν είναι πολιτική η εκκλησία, ο Βελόπουλος σήμερα έλεγε ότι αναμφισβήτητα η εκκλησία συνιστά πολιτική εξουσία. Ρε σεις, αποφασίστε, στην ίδια πλευρά είστε.

Όπως λέει και στην Φουέντε Οβεχούνα, δίσκος του Θάνου Μικρούτσικου,

“Μα θα ΄ρθει νέος διοικητής
και στη Φουέντε Οβεχούνα
θα φανεί κι άλλη μουτσούνα,
ένας νέος διοικητής.

Τούτος θα ‘ναι πιο καλός
-ο λαός πάντα φτωχός-.
-Τις γυναίκες δεν θα παίρνει!
-Την σοδειά μας θα την παίρνει…!”

Άντε και καλή βδομάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.