Αν δεν ξέρετε τη σημασία μιας λέξης, μην την χρησιμοποιείτε.

Η όσμωση, είναι η διαδικασία κατά την οποία ένα μείγμα υγρών περνάει από μεμβράνη με αποτέλεσμα να διαχωρίζεται στα συστατικά του, σε διαλύτη και διαλυμένη ουσία. Κι επειδή δεν έχω όρεξη σήμερα να μπω wikipedia, θα το αφήσω έτσι κι ας είναι λάθος. Που μπορεί και να μην είναι.

Όμως, η όσμωση είναι και κάτι άλλο. Διότι όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών για το περιστατικό με τον Κουλούρη,

Η κοινωνία και ιδιαίτερα σε περιόδους που είναι καταβεβλημένη από την οικονομική πίεση και την απογύμνωση των θεσμών δεν πρέπει να συνθλίβεται με περαιτέρω πράξεις που αναδύουν όσμωση ιδιαίτερης μεταχείρισης, κουκουλώματος υποθέσεων και άνιση αντιμετώπιση των πολιτών απέναντι στο Νόμο .

Η όσμωση λοιπόν, αναδύεται. Όπως κι η οσμή. Και μάλλον είναι το ίδιο πράγμα, αφού χρησιμοποιεί την λέξη με αυτόν τον τρόπο η ελίτ της ΕΑ.

Τα σχόλια δικά σας.

5 Comments

  • spiral architect
    January 8, 2012 - 11:09 pm | Permalink

    Οσμή ήθελαν να γράψουν οι … κόπανοι!

  • January 8, 2012 - 11:14 pm | Permalink

    …σου λέει, αυτό το όσμωση είναι πιο …έτσι, πιο …τέτοιο. Να το βάλουμε να κάνουμε εντύπωση.

  • January 9, 2012 - 3:54 pm | Permalink

    Με αυτά βρίσκουν και γκόμενες… 🙂

  • uqbar
    January 17, 2012 - 12:27 am | Permalink

    οσμωση γενικά είναι η κίνηση μορίων (διαλύτη) διαμέσου ημιπερατής μεμβράνης από περιοχή χαμηλότερης συγκέντρωσης σε περιοχή υψηλότερης συγκέντρωσης.Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε διαχωρισμό διαλύτη-διαλυμένης ουσίας με όσμωση (το αποτέλεσμα είναι δυο διαλύματα ίσης συγκέντρωσης σε διαλυμένη ουσία)
    Να και το λήμμα: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8F%CF%83%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%B7

    Απλά το επισημαίνω,και χωρίς παρεξήγηση ελπίζω, γιατί μπορεί έτσι να σκέφτηκε και ο ειδικός φρουρός-συντάκτης της ανακοίνωσης, κάτι σε στυλ “δεν έχω όρεξη σήμερα να μπω wikipedia, θα το αφήσω έτσι κι ας είναι λάθος. Που μπορεί και να μην είναι.” και να τα αποτελέσματα..

    συντροφικά

  • January 19, 2012 - 7:54 pm | Permalink

    Ε μα, αυτό το νόημα είχε η όλη φράση! Να μπεις να δεις. Όχι ότι δεν μπήκα να το δω, είναι το πρώτο πράγμα που κάνω όταν έχω αμφιβολίες. Και σίγουρος να είμαι, πάλι το ψάχνω μήπως κάνω κάπου λάθος.
    …και σίγουρα ο συντάκτης δεν σκέφτηκε έτσι. Διότι εγώ μπορεί να θυμόμουν στο περίπου την όσμωση (που την γράφουμε λάθος, ίσως γιατί την σκεφτόμαστε από την αγγλική “osmosis”, άτιμη wikipedia!) από τα γυμνασιακά μου χρόνια, σίγουρα όμως δεν θα την μπέρδευα με την οσμή. Τα παραδείγματα αμόρφωτων-ημιμαθών είναι πραγματικά άπειρα. Από τον παραπλήσιο κόσμο της φυσικής δανείζονται την “εντροπία” για να αντικαταστήσουν την λέξη “ντροπή”. Ή “έχεις δίκαιο” αντί για δίκιο, λες και μιλάνε για άρθρα ναυτικού, ποινικού ή κληρονομικού δικαίου.
    Το χειρότερο είναι ότι δεν είδα πουθενά αλλού τέτοιο σχολιασμό της ανακοίνωσης, και μάλιστα από τα ειδησεογραφικά μέσα, όπου η τρίχα γίνεται τριχιά όταν πρόκειται για “ερμηνείες” των ανακοινώσεων του ΚΚΕ ή του ΠΑΜΕ.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.