Ξερόλες

Μετά τους παπατζήδες, έρχονται οι ξερόλες. Με τους παπατζήδες υπάρχει μια σχέση, καθώς οι ξερόλες είναι υπερσύνολο των παπατζήδων. Ο ξερόλας έχει ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό: έχει την βαθιά και εδραιωμένη πεποίθηση ότι γνωρίζει τα πάντα και αυτό που λέει είναι πάντα σωστό.

Οι ξερόλες συνήθως θα πάρουν μέρος σε μια συζήτηση και θα μιλήσουν ακόμα κι αν δεν έχουν καμία ιδέα για το τί πράγμα συζητιέται. Σε αυτές τις περιπτώσεις ίσως αρκεστούν σε απλή επαναδιατύπωση φράσεων που είπε κάποιος που διακρίνουν ότι γνωρίζει κάτι παραπάνω για το θέμα και ήδη έχει καταθέσει τις απόψεις του. Βασικό χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς του ξερόλα είναι η υποστήριξη της θέσης του μέχρι τελικής πτώσης. Ακόμα και στην περίπτωση όπου η επιχειρηματολογία της απέναντι πλευράς είναι αδιαμφισβήτητη, θα αποχωρήσει θριαμβευτικά με εκφράσεις όπως “σας ταΐζουνε κουτόχορτο”, “λυπάμαι την κοινωνία που πιστεύει τέτοια πράγματα”, και άλλα δακρύβρεχτα.

Δεν είναι ασύνηθες ο ξερόλας να είναι όντως μεγάλος γνώστης ενός αντικειμένου. Αυτό τον τοποθετεί σε υψηλότερη κατάταξη στην κατηγορία του, καθώς η έπαρση και η αλαζονεία του γνώστη του δίνουν αβαντάζ.

Ο ξερόλας θα χρησιμοποιήσει λέξεις δυσνόητες, όπως “αμετροέπεια”, καθώς και θολές για την πλειοψηφία, όπως “μεταμοντερνισμός”. Ο ξερόλας δεν ασπάζεται κανένα φιλοσοφικό ρεύμα, συνήθως δηλώνει αγνωστικιστής ενώ δεν τον εκφράζει κανένα πολιτικό κόμμα. Συνήθως ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτό θα βγει και το ήξερε από πριν.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.