Γαία

Η Γη, η Γαία, ήταν κεντρικό πρόσωπο στην αρχαιοελληνική κοσμογονία. Κορούλα της Νύχτας, κατά μία πλευρά, ή άναρχη μαζί με το Χάος κατ’ άλλην, αναλόγως της φιλοσοφικής πλευράς που ερμηνεύει κανείς τα πράγματα. Μάλλον και οι αρχαίοι δεν είχαν καταλήξει στο αν το Σύμπαν δημιουργήθηκε ή υπήρχε “από πάντα”.

Το λοιπόν, η Γαία γονιμοποιήθηκε από τον Ουρανό. Έβαλε και το χεράκι του ο Έρωτας, βεβαίως-βεβαίως, καθώς έτσι στρογγυλοκάπουλη που ήταν η Γαία, πού να την κάνει ζάφτι ένας μόνος του, κι ας είναι κι ο Ουρανός. Με το που έγινε το πατιρντί, άρχισε να πετάει τα τέκνα της σαν γραμμή παραγωγής του Φορντ. Όλα αυτή τα έκανε, θεούς, δαίμονες, ζώα, φυτά, ανθρώπους. Με τον Ωκεανό έκανε τα πσάργια και τα φύκια και μπορούν να τα πουλάνε οι πολιτικοί για μεταξωτές κορδέλες.

Την Γη την καταλάβανε ως θεϊκή οντότητα όλοι οι λαοί του κόσμου. Ε, αφού όλα σε αυτή πατάνε και σ’ αυτή είναι ριζωμένα. Και κάτι μαγκρόβια που φαίνεται να ριζώνουν στο νερό, πάλι σ’ αυτήν ακουμπάνε. Το λοιπόν, της κάνανε κάτι αγαλματάκια μούρλια, με κάτι κώλους τεράστιους και κάτι στήθια σαν την ημερήσια παραγωγή της ΜΕΒΓΑΛ κι έτσι γεννήθηκαν και οι πρώτες …τσόντες. Κι όλοι αυτήν ξέρανε κι αυτή λατρεύανε και την παρακαλούσανε να τους φέρει πολλά ξηροκάρπια για να πιούνε το τζιν-τόνικ τους. Κι επειδή υπάρχανε από τότενες οι λαμογιές, βγήκανε μια κλίκα και είπανε ότι ακούνε την Γη να τους μιλάει και κάνανε μαντείο και ήταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι που πηγαίνανε τα βόδια τους να τα φάνε οι ιερείς της Γης. Μετά ήρθε η αλλαγή και σκότωσε ένας Φοίβος τον Πύθωνα κι έγινε δικό του μαντείο. Αλλάξανε τα κόζα, αλλά κρατήσανε τα ίδια κόλπα, μην τύχει και νομίσει ο κόσμος ότι είναι άλλο πράγμα! Ολόκληρος θεός του Ήλιου και η ιέρεια ήταν χωμένη μέσα στο υπόγειο να αναπνέει τις αναθυμιάσεις από τις ρωγμές, μα γίνονται αυτά τα πράματα; Αλλά, θα μου πεις το ίδιο δεν έγινε με τις εκκλησίες των χριστιανών που γίνανε ακριβώς στις ίδιες των αρχαίων θεών, με τις γιορτές τους, κτλ.; Όλα κύκλος, ή μάλλον σπείρα διότι υπάρχει και μία εξέλιξις, νομίζω;

Αν έφτασες μέχρι εδώ αναγνώστη μου, σε θαυμάζω. Θαυμάζω και μένα γιατί έγραψα κειμενάρα που σε κράτησε μέχρις εδώ. Μπράβο μας!

Το λοιπόν, αυτή η Γη πολλά γέννησε και κάπου δεν μας λέει καλά. Διότι τώρα λέει, η Γη μας έχει ανάγκη και μας χρειάζεται και πρέπει να τη σκεφτούμε κι αυτή τη κακομοίρα, μία ωρίτσα βρε αδερφέ! Θα κλείσουμε τα φώτα μας να τα δει ο δορυφόρος και θα δηλώσουμε εμπράκτως ότι νοιαζόμαστε για το περιβάλλον. Διότι το περιβάλλον μας, η καλή μας η Γαιούλα έχει περάσει πολλά, και δεν κάνει καλό ας πούμε να έχουν οι Γιάπωνες πυρηνικούς αντιδραστήρες 40 χρόνων που εκρήγνυνται με το παραμικρό, γι’ αυτό θα πρέπει να πάρουν γαλλικούς που είναι καλύτεροι και κάνουν μπουμ πιο δύσκολα! Δεν πρέπει να εκμεταλευόμαστε τον λιγνίτη που έχουμε άφθονο στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να παίρνουμε ντήζελ και φυσικό αέριο που είναι πιο καθαρό, καλά τα λέω; Αμέ.

Εγώ λέω να ζούμε σε σπηλιές. Και να φοράμε γούνες μόνο από πεθαμένα ζώα. Και να τρώμε μόνο ό,τι πέφτει από τα δέντρα.

Γιατί η Γη μας χρειάζεται.

2 Comments

  • March 26, 2011 - 9:10 am | Permalink

    Πάντως, δίνεις … ιδέες σε κάποιους !!!

    Καλημέρα και Καλό Σαββατοκύριακο !

  • March 26, 2011 - 11:03 am | Permalink

    Τα ξηροκάρπια και το τζιν τόνικ όλα τα λεφτά σχόλιο! Άντε και σαν καλό πουλάκι να τιτιβίζεις συχνά πυκνά

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.