Σε χλωρό κλαρί

Διότι, λέει, ήτο οργανωμένο το σχέδιον και όπισθεν αυτού ο μέγας οργανωτής ήτο ο Συνασπισμός Ριζοπλαστικής Αριστερότητας. Κι ο μάγκας ο σωστός κι όχι των κοπράνων, γνήσιο αγγόνι του παππού του, βγήκε να τα πει και να τα καταγγείλει.

Παραλήρημα πάλι ο macgiorgosgr. Για τον αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως λέω, μωρέ. Δεν γράφω το όνομά του, καθώς η ετυμολογία του ονόματος είναι: ο πάντα σε όλα καλός. Πώς λέμε… …τρίκαλος; Ε, καμία σχέση με την έννοια των λέξεων, άρα γιατί να το αναφέρω; Τα ονόματα τα τιμάς ή τα αλλάζεις, νομίζω; ‘Μπασ’ περιπτώσ’.

Βγήκε λέει να φάει το ψαράκι του μαζί με άλλους της συμμορίας και να τα πούνε κιόλας. Η φαμίλια πρέπει να δεθεί και μπορεί να μην είναι ο παντρόνε, αλλά και σαν τζίο -θείος- τον ρόλο του μπορεί να τον παίξει. Και τον παίζει. Αλλά τον πήρανε μυρωδιά κι αυτόν και τους άλλους αυτοί που είναι από κάτω και αρχίσανε να βαράνε τους από πάνω. Και φέρανε τους τύπους με τα μπλε (ή πράσινα; το βίντεο ήταν σκοτεινό), με λευκά κράνη, σαν στρουμφάκια, να τους προστατέψουν, γιατί αυτοί ήταν άγριοι καλέ και τους πετάξανε και γιαούρτια! Στην Αφρική δεν έχουν να φάνε, κι αυτοί πετάνε το γιαούρτι, δεν ντρέπονται λίγο οι αναιδείς!

Παραμένοντας στο επίκαιρον, δεν ξέρω αν ήταν οργανωμένο ή αυθόρμητο ή προμελετημένο ή χαβαλές που ξέφυγε και άλλα εικονογραφημένα. Το θέμα είναι, ότι η οργή ξεχειλίζει και εκδηλώνεται με κάθε ευκαιρία. Ε, μα, όταν στα παίρνουν όλα για όλα, δεν έχεις και πολλές επιλογές. Πρώτα σκέφτεσαι να φωνάξεις για να τρομάξεις τον άλλο και να μην τα κάνει ή μπας και σε βοηθήσει κανένας. Μετά ανοίγουν μονοπάτια και βαριάντες.

Θα μου πεις, έχει νόημα να πας όξω από το σπίτι του πρώην πρωθιερέα; Και τί θα γίνει, θα καταργήσει τους νόμους που ψήφισε η δημοκρατικά εκλεγμένη (γκουχ, γκουχ, -Χριστός!) Βουλή; Έλα μου ντε! Και τί θα γίνει άμα φάει γιαούρτι ο οιοσδήποτε υπουργός, βουλευτής, στέλεχος κόμματος, κτλ, θα αυξηθούν οι συντάξεις κι οι μισθοί; Έλα μου ντε!

Θα μου πεις, -όλο λες ρε παιδί μου, πωωωωω- καλά αυτούς βρήκαν να βαρέσουν; Αυτοί απλά εξυπηρετούν αυτούς που είναι από πίσω κι από πάνω. Hint: Ποιανού τα μηχανήματα φυλούσαν (ή φυλάνε ακόμα, δεν έχω ενημέρωση) στην Κερατέα τα ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση; Α, κάτι άρχισες να πιάνεις. Αλλά εγώ θα σου πω το άλλο. Αυτοί ευθύνη δεν έχουν; Έχουν και παραέχουν. Θα την πληρώσουν αυτοί πρώτοι, γιατί αυτοί βγαίνουν μπροστά.

Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι. Αρχίζει ο κόσμος να πιάνει τα νοήματα, Αρτέμη! Κι αν δε σε λένε Αρτέμη, εγώ πάλι μαζί μου είμαι. Ανοίγουν βαριάντες και τις επιλέγουν. Η μία λέει γιαούρτι, η άλλη λέει πέτρες, μια τρίτη λέει απεργία, άλλη λέει στ’ αυγουλάκια μας, μια άλλη βγάζει εξουσία και πάει λέγοντας.

Θυμάστε που τα δημοσιογραφικά σκυλάκια ανησυχούσαν μήπως τρέχουν και υλοποιούν τα σχεδιάσματα πολύ γρήγορα και αντιδράσει υπέρμετρα ο κόσμος;

Διότι όλα είναι δρόμος. Αλλά ούτως ή άλλως δεν θα τους αφήσουμε ούτε σε χλωρό κλαρί. Με οποιονδήποτε τρόπο.

One comment

  • March 18, 2011 - 12:11 pm | Permalink

    Ακριβώς… Ότι και να ΄ταν, μια-δυο-τρεις, σποραδικά στην αρχή, πιο μαζικά κι οργανωμένα μετά θα ξεκινήσει ο οδοστρωτήρας της μάζας. Που ούτε από ευγένεια καταλαβαίνει, ούτε από πρόσωπα, ούτε από τίποτα.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.