Παπατζιλίκια

Ένα από τα απεχθή πράγματα που υπάρχουν “στην πιάτσα”, όποια κι αν είναι αυτή, είναι “οι παπατζήδες”. Ο παπατζής είναι αυτός που θα πει οτιδήποτε, προκειμένου να “σε τουμπάρει”, να πας με τα νερά του, “να πουλήσει”. Ακόμα κι αν ξέρει ότι δεν ισχύει, θα πει το αντίθετο, για να “σε ρίξει”. Τις περισσότερες φορές κάτι τέτοιο γίνεται απλά από άγνοια, καθώς ο παπατζής είναι συνήθως και φελλός.

“Θα σου φτιάξω ένα site με php/python scripting language, όπου η σύνδεση με τα queries θα γίνεται με encrypted encapsulation και δεν θα χακάρεται με τίποτα!” . Ωραίος ο παπατζούλης. Μία κουβέντα: Πόσα site έχεις χακάρει; Κανένα; Είσαι μάπας καθώς και εφόσον η μαφία είναι που πουλάει προστασία κι όχι η μπασκιναρία, νομίζω; Άντε να σφυρίζεις στη διασταύρωση κι άσε τα σιδερικά γι’ αυτούς που μποράνε να τα γεμώσουν.

“Κοίτα, το δικό μου το ρεκτιφιέ δεν είναι σαν αυτά που λένε όλοι ότι χάνει σε απόδοση. Εγώ έχω μια γερμανική πατέντα που ξεκίνησε στους Βανγκελ και τους βάζει επικάλυψη τεφλόν για να μονώνει αλλά και να γλιστράει καλύτερα το πιστόνι. Θα δεις, πιο καλύτερο από το παλιό θα γίνει!”. Επιστημονικά πράγματα, όχι αστεία. Και δεν σε έπαιρνε η Βολκσβάγκεν να σε κάνει τσιφ εντζινίερ!

 

Κοντολογίς, η παπάτζα δίνει και παίρνει. Μια συμβουλή προς όλους: μην τρώτε αμάσητο τίποτα. Ας το είπα κι εγώ, που λέει ο λόγος. Ψάχτε το και ελέγξτε το, και μετά διασταυρώστε το και μετά δεχτείτε το. Αν δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση γι’ αυτό που σας είπανε, το πιθανότερο είναι να πρόκειται περί φανταστικού (ήτοι δημιουργήματος της φαντασίας), δλδ. παπατζιλίκι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.