Έι, μπόυ, πουτ δε κότ ντάουν!

Μπόυ, πουτ δε κοτ, Μπόυ, κοτ, Μπόυκοτ!

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτονται αυτοί οι αριστεροχαρούμενοι με την καταναλωτική τους οργάνωση. Ώπ, σόρυ, “οργάνωση καταναλωτών”, βγαίνει λάθος στο νόημα αλλιώς ή μήπως όχι; Αντί να διαμαρτυρηθούμε για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη, αντί να βοηθήσουμε έμπρακτα μαζεύοντας φάρμακα και λοιπά υλικά ανθρωπιστικής βοήθειας, ας κάνουμε αυτό που είναι το καλύτερο για εμάς τους καταναλωτές, που έχουμε την δύναμη της αγοραστικής μας ικανότητας: Να μποϋκοτάρουμε τα ισραηλινά προϊόντα! Α, όλα κι όλα! Δεν θα πάρουμε κρεμούλες από το Ισραήλ, θα πάρουμε από αλλού, από άλλες εταιρείες άλλων χωρών, που δεν δολοφονούν τα παλαιστινιακά παιδιά, αλλά δολοφονούν άλλους λαούς που δεν τους ξέρουμε και έτσι είμαστε ήσυχοι!

Μποϋκοτάζ ρε, και τα μυαλά στο γουδί, αναγνωσταρά μου! Άντε γιατί πολύ φόρα πήραν αυτές οι εταιρείες, ένας άλλος “καλύτερος” κόσμος είναι εφικτός κι αυτές δεν θέλουν να τον έχουμε! Ας τους βάλουμε λοιπόν τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι, κι ας ψωνίσουμε από άλλες εταιρείες, που είναι πιο καλές κι ας έχουν και χρηματιστηριακό κεφάλαιο, δεν πειράζει… Κάτι θα κάνουμε βρε, θα δουν ότι στην Ελλάδα δεν αγοράζουν αρκετά χημικά ή …δορυφόρους (;) ή κρεμούλες (το μόνο ισραηλινό προϊόν που έχω δει σε σουπερ-μάρκετ, by the way, είναι αυτό, κρέμες). Κι έτσι, θα αφήσει ήσυχη την Παλαιστίνη η Ισραηλινή κυβέρνηση, γιατί οι εταιρείες του Ισραήλ θα της τρίξουν τα δόντια και θα της βάλουν χέρι, λέγοντας με βαριά φωνή “ρε σεις, βαλθήκατε να μας μειώσετε τα κέρδη τόσο, που να μην μπορούμε να βγάζουμε καν όσα πέντε χώρες; Θέλετε να σηκωθούμε να ψάχνουμε για νέες αγορές, βραδιάτικα, κι έχει και καλή ταινία στην τηλεόραση;”. Μπορεί και να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι, τόσο μεγάλος θα είναι ο θυμός τους.

Πουτ δε κοτ ντάουν… κοτ κοτ κοτ! Δεν είναι καλές οι εταιρείες του Ισραήλ, είναι σιωνιστές και κερδίζουν υπέρογκα. Θα αγοράσουμε από άλλες εταιρείες, που πάλι υπέργογκα κερδίζουν, αλλά ρε παιδί μου, δεν είναι ισραηλινές!

-Γιατί μποϋκοτάρετε αυτές τις εταιρείες;
-Είναι ισραηλινές!
-Ναι, αλλά ΓΙΑΤΙ ρωτάω!
-Γιατί είναι ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!!!!

Σοβαρά τώρα, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι το μποϋκοτάζ είναι λύση. Όπως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι αν κλείσουμε τα φώτα μας μια συγκεκριμένη ώρα, “θα τα δει ο δορυφόρος” και θα καταγραφεί η έντονη διαμαρτυρία μας! Δεν πάτε καλά ρε! Δείξτε μου μία περίπτωση μποϋκοτάζ όπου να έγινε μαζικά και να έφερε αποτέλεσμα υπέρ του λαού. Ουσιαστικό αποτέλεσμα, ξέρετε εσείς, σαν να λέμε να αυξήθηκαν οι μισθοί, να εξαφανίστηκε η ανεργία, να μην πεθαίνουν παιδιά από την πείνα και τις αρρώστιες και άλλα τέτοια ουσιώδη.

Το σύστημα είναι παγκόσμιο. Δεν εμπεριέχει απλώς “κακές εταιρείες”, “κακές κυβερνήσεις”. Λέγεται Ιμπεριαλισμός, είναι η φύση του τέτοια που δεν γίνεται να πάθει ζημιά από κινήσεις όπως το μποϋκοτάζ. Πάλι θα υπάρχουν αγορές, πάλι θα υπάρχει εκμετάλλευση, πάλι θα υπάρχουν πόλεμοι, φτώχεια, ανεργία. Το πολύ πολύ να χάσει 4-5% των κερδών της και να απολύσει καμιά 500άρα-χιλιάρα εργαζόμενους. Κι άντε και κλείνει, λέω εγώ μια εταιρεία, ή εφαρμόζει “πιο ανθρώπινη” πολιτική. Ως δια μαγείας θα σιάξει και ολόκληρο το σύστημα, θα έχουμε δωρεάν παιδεία και υγεία, θα γουστάρουμε που θα έχουμε λεφτά και απ’ όλα. Α, και οι μασχάλες μας θα μυρίζουν αγιόκλημα, τόσο καλό θα είναι το αποτέλεσμα.

Ορίστε;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.