Διατάξτε!

Γύρω στα 200 μέιλ, 800 RSS Feeds, καμιά 100αριά notifications στο facebook. Ορκωμοσία το προηγούμενο Σάββατο (εγώ και πέντε άλλοι δώσαμε πολιτικό όρκο), αδειούχος με τιμητική (όπως και το μισό στρατόπεδο) για ΣΚ σήμερα.

Ιστορίες γεμίζουν βιβλία ολόκληρα. Πρώτα συμπεράσματα:
α) Η πειθαρχία λείπει από πολύ κόσμο. Εντάξει ρε φίλε, δεν μπορείς να κάτσεις ακίνητος 30 δευτερόλεπτα;
β) Η απειθαρχία (π.χ. σε καψόνι) λείπει επίσης από πολύ κόσμο. Ακόμα κι όταν συνειδητοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν μπορούν να το εκδηλώσουν εμπράκτως. Κι όταν κάποιος το κάνει (και διαπιστώνουν ότι πράττει σωστά και δεν έχει συνέπειες), πάλι δυσκολεύονται να ακολουθήσουν.
γ) Προσφέρεται για κοινωνιολογική μελέτη. Από κατακάθια μέχρι επιστήμονες. Από λουφαδόρους συστηματικούς μέχρι φιλότιμους που προσφέρονται να κάνουν γερμανικό νούμερο.
δ) Ο μισθός των 8.62 Ευρώ είναι κοροϊδία.
ε) Όσο πιο χαμηλά στην ιεραρχία, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να είναι κάποιος παλιοχαρακτήρας. Αποκορύφωμα όλων η ατάκα “εδώ μέσα έχουμε όλοι το ίδιο μυαλό”! Τί λες ρε, την παλεύεις; Εξαιρέσεις φυσικά υπάρχουν.

ΣΤΡ(ΠΖ) Σιαμέτης Γεώργιος

4 Comments

  • Run Boy Run
    May 31, 2008 - 1:04 pm | Permalink

    Μου έφερες στην μνήμη τις δικές μου στιγμές στα στρατά την περίοδο του 1994. Διαβάζω και δεν μπορώ να πιστέψω στα μάτια μου “πολιτικός όρκος”??? Αυτά δεν υπήρχαν τότε… Κατά τα άλλα δεν βλέπω να έχουν αλλάξει και πολλά.

    Τι να πω??? Το κοινότυπο? Καλός πολίτης? Μπα, δεν το λέω είναι πολύ κοινότυπο και σίγουρα θα στο πουν εκατοντάδες. Απλά σου εύχομαι να είσαι καλά.

  • Rocean
    May 31, 2008 - 1:20 pm | Permalink

    Άντε, καλό υπόλοιπο… 30 δευτερόλεπτα ακίνητος? Αυτές τις απαιτήσεις έχουν σήμερα? Γιατί εγώ θυμάμαι κάτι ώρες ολόκληρες ορθοστασίας με την μία αναφορά πίσω από την άλλη, στο κέντρο. (Ευτυχώς όχι ακινησίας) Αλλά και τα δοκιμαστικά για την ορκομοσία (με ακινησία) δεν ήταν καθόλου μερικά δευτερόλεπτα, κι αυτά χτυπούσανε πάνω από ώρα…

  • faros
    May 31, 2008 - 1:24 pm | Permalink

    Απλά σκέφτεσαι ότι σύντομα θα φύγεις σπίτι σου ενώ κάποιοι άλλοι θα μείνουν εκεί … μια ζωή !!!

    Καλή θητεία!

  • Ερυθρός
    June 1, 2008 - 12:23 pm | Permalink

    Το 2002 κι εγώ πολιτικό έκανα (αλλά το έκανα μόνος μου στο γραφείο του διοικητή).
    Κατά τα άλλα, μην υπολογίζεις την συμπεριφορά των αξιωματικών στο κέντρο ιδιαίτερα. Στη μονάδα θα φανει. ΣΥνήθως όταν ο υψηλόβαθμος είναι καλός ή «καλός» τότε κωλοπαιδεύουν οι χαμηλόβαθμοι και το αντίστροφο. Νομίζω ότι το να πέσεις σε καλούς χαμηλόβαθμους είναι καλύτερο, μιας και θα έχεις πιό πολύ επαφή μαζί τους και θα βοηθήσει το να μπορείς ΚΑΠΩΣ να συνεννοηθείς με κάποιον άνθρωπο.
    Άντε, καλό υπόλοιπο!

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.