Τί να σου πω ρε…

Καλά, τον Βα. Πε. τον ξέρω από το adslgr. Νεοδημοκράτης κι έχει και μπλογκ. Στο μπλογκ του λοιπόν το μόνο που φταίει είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ τα έκανε όλα τέλεια στη χώρα και τα λευκά τα έκανε πιο αστραφτερά. ΟΚ, όταν ένας άνθρωπος είναι κολλημένος με τη μπάλα και βλέπει πράσινους εχθρούς στις φωτιές ενώ ντεμέκ δεν ξέρει για τους αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων επί Νέας Δημοκρατίας, τότε είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα. Τον κολλημένο νεοδημοκράτη και πασόκο τους καταλαβαίνω ως συμπεριφορές. Την κουτάλα θέλουν να πάρουνε μπας και φάνε λίγο παραπάνω από τα ψιχουλάκια που θα πέσουν από το τραπέζι. Σφάζονται μεταξύ τους. Πού και πού όμως θυμούνται τον κοινό εχθρό και βρίσκουν αφορμές για να παρουσιάσουν έργο για να τους χαϊδέψει το κεφάλι το αφεντικό.
Ρε άνθρωπε που δεν μπορείς να συλλαβίσεις homo sapiens, πιάνεις στο στόμα σου το ΚΚΕ και την Οκτωβριανή Επανάσταση; Έχεις αντιληφθεί ότι αν δεν υπήρχε ο Μαρξισμός, ο Λενινισμός, το ΚΚΕ, η Σοβιετική Ένωση, η Εθνική Αντίσταση, η πρωτομαγιά του Σικάγο, ο Μάης του 36, αυτή τη στιγμή θα ήσουν ένας ακόμη χωρίς δικαιώματα υποτακτικός που θα μάζευε ελιές μοναχά για ένα πιάτο φαΐ, θα δούλευε 20 ώρες τη μέρα με το βούρδουλα, δεν θα ήξερε πώς γράφεται το όνομά του και αν υπάρχουν άλλες χώρες; Φυσικά μπορεί να ήσουν προνομιούχος και να ήσουν ένας σφουγγοκωλάριος.
Για ποια ελευθερία μιλάς, όταν ο ιμπεριαλισμός που υπερασπίζεσαι επιβάλλει δικτατορίες; Πού είναι η ελευθερία όταν το δικαίωμα της απεργίας καταπατάται με επιστράτευση; Πού είναι η ελευθερία όταν πρέπει να σκάσω τσουβάλια χρήμα για να μορφωθώ; Πού είναι η ελευθερία όταν πληρώνω για την υγεία μου; Ποια ελευθερία έχω με κατώτατο μισθό 659 Ευρώ μεικτά; Πότε ψήφισαν οι γυναίκες πρώτη φορά στην Ελλάδα ξέρεις;
Θα μιλήσεις για το σοσιαλιστικό σύστημα; Το σοσιαλιστικό σύστημα που, παρά τις ατέλειές του και τα προβλήματά του, είχε σύστημα υγείας και παιδείας που όμοιό του δεν έχει υπάρξει πουθενά; Σύστημα με ανεργία μηδέν; Όπου δεν πέθαινε άνθρωπος από πείνα; Σύστημα με επιτεύγματα όπως ο πρώτος άνθρωπος στο διάστημα; Που έδωσε 20 εκατομμύρια ζωές στον πόλεμο εναντίον του ναζισμού; Που όλοι είχαν πρόσβαση στις Τέχνες, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό;

Άποψή του λέει στο μπλογκ του…Φερέφωνο και τίποτε άλλο. ΟΚ, τον Πρετεντέρη ας πούμε τον καταλαβαίνω, τα παίρνει χοντρά και νιώθει ευγνωμοσύνη που του δίνουν χρήμα και εξουσία, οπότε έχει μια δικαιολογία που είναι τόσο γλοιώδης. Αυτούς τους κατεστραμμένους πασόκους και νεοδημοκράτες όμως, τί δικαιολογία να τους δώσεις;

8 Comments

  • Rizobreaker
    November 16, 2007 - 3:05 am | Permalink

    Kαμιά δικαιολογία φίλε! Απολύτως καμία!! Απλά γράφτους… Αυτό θέλουν…

  • Vassilis
    November 16, 2007 - 4:09 am | Permalink

    Ευχαριστώ για την προσωπική επίθεση. Ως φερέφωνο μιλάω τώρα…

    Μία διόρθωση. Δεξιός είμαι. Όχι Νεοδημοκράτης και σίγουρα δεν θεωρώ ότι όλα τα κάνει σωστά η κυβέρνηση της Ν.Δ.

    Βρε άνθρωπε, αν διάβαζες θα έβλεπες ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Οκτωβριανή επανάσταση ούτε με το εργατικό κίνημα. Έχω όμως με την Σοβιετική Ένωση που ήταν στυγνή ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. Σε θεωρώ το ίδιο επικίνδυνο αν την αναπολείς με τους χουντικούς της “επανάστασης” του 67.

    Όλα τα συστήματα έχουν ατέλειες. Αυτό που με νευριάζει όμως σε εσάς τους κομμουνιστές είναι ότι το αναπολείτε τα δικά σας δολοφονικά καθεστώτα της “Σοβιετίας”… της Κούβας και της Μαοϊκής Κίνας, ίσως και της Βόρειας Κορέας.

    Σε πειράζει που πιάνω στο στόμα μου το ΚΚΕ; Δεν ήξερα ότι είστε τόσο μη μου άπτου.. Θα σας είχα πιάσει νωρίτερα….

    Ευχαριστώ και πάλι για το κατεστραμμένος. Ερχόμενο από λάτρη της Σοβιετικής Δικτατορίας το θεωρώ κομπλιμέντο.

  • Γιώργος Σιαμέτης
    November 16, 2007 - 6:43 am | Permalink

    Ο μόνος λόγος που δεν έβαλα το όνομά σου πλήρες, ούτε καν λινκ στο μπλογκ σου, ήταν για να μπορέσεις να κάνεις τουμπεκί. Όπως φαίνεται όμως δεν μπορείς να κρατηθείς, καλώς.

    Το δεξιός πώς το προσδιορίζεις; Αντιπασόκος (άτοπο, δεξιά είναι και το ΠαΣοΚ); Καρατζαφερικός; Αντικομμουνιστής; Χριστιανός; Λαδέμπορας; Ταγματασφαλίτης; Απλά παρτάκιας; Εγώ βλέπω παντού να υπερασπίζεσαι την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Δεν με ενδιαφέρει τί δηλώνεις, οι πράξεις σου φανερώνουν ποιος είσαι.
    Η Σοβιετική Ένωση δικτατορία λοιπόν. Ναι ρε, δικτατορία του προτελαριάτου. Δεν υπήρχε η ελευθερία που θέλει το κεφάλαιο, να μπορούν μια χούφτα άνθρωποι να εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα των εργαζόμενων. Τέτοια ελευθερία δεν την θέλω. Στα σχόλια μου περί σημερινής ελευθερίας που νομίζεις ότι έχεις δεν απάντησες. Για τα δολοφονικά καθεστώτα φυσικά θα αστειεύεσαι. Κάτι φιλελεύθερους οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και την ΕΕ είδα τελευταία φορά να σφάζουν ολόκληρους λαούς, να επαναμοιράζουν εδάφη και να κλέβουν τον πλούτο ολόκληρων χωρών. Ένα ιμπεριαλιστικό σύστημα βλέπω εγώ ως υπεύθυνο για τον θάνατο εκατομμυρίων παιδιών.
    Το ντοκουμέντο με τον φοιτητή που κάνει ερώτηση μέσα στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο και τον πλακώνουν στο ξύλο οι ασφαλίτες το έχεις δει, φίλε της ελευθερίας; Αυτήν την ελευθερία θέλεις;
    Ο καπιταλισμός που προασπίζεσαι, φιλελεύθερο πουλάκι, δεν έχει ατέλειες απλά. Είναι βασισμένο στην εκμετάλλευση. Χωρίς την εκμετάλλευση του εργαζόμενου κέρδος δεν βγαίνει, το κέρδος αυτό έχει όνομα και λέγεται υπεραξία και δεν υπάρχει καμία θεώρηση που να μπορεί να καταργήσει αυτόν τον νόμο. Αυτήν την ελευθερία θέλουν, να είναι ελεύθεροι να μας εκμεταλλεύονται.

    Μία διόρθωση κι από μένα. Δεν κάνω προσωπική επίθεση. Επίθεση στις ιδέες σου και στις πράξεις σου κάνω.

  • Vassilis
    November 16, 2007 - 6:47 am | Permalink

    Για να κάνω… τουμπεκί…

    Όχι. Δεν είναι προσωπική επίθεση!!!

    Γιώργο, άσε τα σάπια. Από τα δολοφονικά καθεστώτα εσύ διαλέγεις. Εγώ όχι. ΤΕΡΜΑ.

  • Demelene
    November 16, 2007 - 8:28 am | Permalink

    Είδα την “μάχη” από το blog του vassilis

    Οκ ναι τον γνωρίζω προσωπικά αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς καλά στεκούμενη άνθρωποι κάθονται και αναλλώνονται σε κέντρο,δεξια, αριστερά και κομματικά.

    Κάποτε σίγουρα υπήρχαν ουσιαστικές διαφορές αν και για τότε διαφωνώ με το πάθος. Προσωπικά θεωρώ ότι όλα αυτά είναι για μαζοποιείται κόσμος και να δημιουργούνται στρατιές ιδεολογιών. Αν και αυτός ο πόλεμος ποια έχει αλλάξει τροπάρη και έχει γίνει πόλεμος της showbiz

    Για μένα υπάρχει αν κάνει την δουλειά του μπράβο. Αλλιώς είναι μην χαρακτηρίσω και προσβάλω το blog σου.

  • Γιώργος Σιαμέτης
    November 16, 2007 - 8:29 am | Permalink

    Ναι, τουμπεκί. Σου έδωσα την ευκαιρία να μην απαντήσεις, αφού δεν αναφέρθηκα άμεσα σε σένα. Όπως βλέπεις δεν απαντάς σε τίποτα από αυτά που γράφω. Είσαι οπαδός μιας ψευδεπίγραφης ελευθερίας που σφάζει λαούς, καταδικάζει σε θάνατο παιδιά πριν γεννηθούν, παράγει γνώση μόνο με βάση το συμφέρον της αγοράς. Πιο απλά, είσαι οπαδός της ταξικής ελευθερίας του κεφαλαίου.
    Τα σάπια λοιπόν, άφησέ τα εσύ. Ο καπιταλισμός είναι αυτός που σαπίζει και ζέχνει. Εγώ είμαι ρεαλιστής. Το συμφέρον το δικό μου συμβαδίζει με το συμφέρον ολόκληρης της κοινωνίας. Εσύ προτιμάς να περνάνε από τη χώρα σου ξένα στρατεύματα, να έχεις ξένες στρατιωτικές βάσεις και να νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος. Θέλω να πας στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Βιετνάμ, στην Αιθιοπία, στην Λατινική Αμερική και να τους πεις ότι οι δικτατορίες, οι πόλεμοι, το εμπάργκο, η αφαίμαξη του φυσικού τους πλούτου είναι η θέληση της ελευθερίας που θέλεις να έχουν αυτοί οι λαοί.
    Αν έχεις ουσιαστικό αντεπιχείρημα, εδώ είμαστε να το διαβάσουμε. Όμως σχόλια της μιας γραμμής δεν θα ξαναδημοσιεύσω.

  • Γιώργος Σιαμέτης
    November 16, 2007 - 4:28 pm | Permalink

    Demelene, ο άνθρωπος, ή για να είμαστε σωστοί, ο άνθρωπος που μπορεί να σκέφτεται θα προεκτείνει την σκέψη του πολιτικά. Η κομματική τοποθέτηση δεν είναι τίποτε άλλο από συσπείρωση ανθρώπων που έχουν τα ίδια πιστεύω και ιδανικά. Είναι ποιοτικό χαρακτηριστικό για μένα η έκφραση πολιτικών ιδεών σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.
    Όσο για τον πόλεμο, ναι, είναι πόλεμος ταξικός. Η συνειδητοποίηση και η αντίληψη της κατάστασης αυτής δυστυχώς είναι και θέμα του καθενός ξεχωριστά, ο υποκειμενικός παράγοντας υπάρχει σε ισχυρό βαθμό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το δείχνουμε σε κάθε ευκαιρία, έτσι ώστε να το καταλάβει ευκολότερα ο καθένας.

  • Γιώργος Σιαμέτης
    November 16, 2007 - 6:10 pm | Permalink

    From the land of the free:

    http://www.youtube.com/watch?v=iqAVvlyVbag

    Δεν πάει να λέει το Σύνταγμά τους… Στην πράξη φαίνεται τί είδους ελευθερία θέλουν.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.